DSL401 Clean Channel Extremely Quiet

Discussion in 'The Workbench' started by cfordyce05, Feb 28, 2021.

  1. cfordyce05

    cfordyce05 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    I have a DSL401 combo that I just performed a bridge recifier replacement on due to intermittent output. It ended up being cracked solder joints on two of the pins of the old rectifier. I went ahead and put a larger rectifier in and now I have sound on both OD channels, but I no longer have sound on the clean channel. If I turn the master volume and the clean gain all the way up I can just barely hear the guitar. The only thing I can think of that was squirrelly during the swap was I got a bit of a shock when I went to remove the terminals from the standby switch with pliers.

    I need to open the amp back up to check the bias voltage anyway, so are there any other things I can troubleshoot while I'm in there?
     
  2. Chris-in-LA

    Chris-in-LA Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    2,243
    Likes Received:
    2,017
    Location:
    Los Angeles
    Shocked? Probably didn’t drain the caps enough, standby switch carries the high voltage.
     
    Old Punker likes this.
  3. cfordyce05

    cfordyce05 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Yep. I was working late at night and forgot I had just had it plugged in to see if it was working.
     
    Old Punker and Chris-in-LA like this.
  4. cfordyce05

    cfordyce05 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Nothing to check?
     

Share This Page