MarshallForum.com
 
Go Back   MarshallForum.com > The Amps > The Workbench
LIKE MarshallForum on Facebook FOLLOW MarshallForum on Twitter
  
Reply
LinkBack Thread Tools Display Modes
Unread 03-15-2010, 10:03 PM   #1 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 50
bias settings jtm60?

I am playing through a JTM60, and i like the sound of this amp. a friend gave me a pair of new JJE34L's, suggesting they would much improve the mid-to-low end response. i am running sovtek EL34G's now, which i read negative opinions about, but i have nothing to compare them to, so i will give the JJ's a try (i REALLY liked what JJ's did for my fender).
my question:
should i rebias with the new tubes? i am familiar with the biasing process from re-tubing my fender, so no biggie there, except i am not familiar with the test points on the JTM are.
thanks in advance for any suggestions.
dirtysteev is offline   Reply With Quote
Alt Today
Marshall Amps

Beitrag Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on MarshallForum.com
   
Unread 03-16-2010, 12:14 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
cudamax2343's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Outside of Chicago
Posts: 776
Re: bias settings jtm60?

Bias everytime you put in a different tube. Try the JJ's and run them for a while until you search around for some good old NOS/real old tubes. Nothing new can compare IMO to an older USA made tube.
I used to have one of those and it ran 510dcv's and I ran the bias at between .045 to .049 I think with some old RCA's.
Watch/check the boards on those. I got rid of mine because of too much heat damage. Don't put it up against a wall and run it for long periods and a little fan back there helps alot. Even if its one on the floor. Those tubes cook the boards.
__________________
Always Running Dirty on 10
cudamax2343 is offline   Reply With Quote
Unread 03-16-2010, 12:24 AM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 50
Re: bias settings jtm60?

thanks cuda, yeah the heat problem has already been addressed, i installed a fan.
dirtysteev is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.


Find us on Facebook!   Follow us on Twitter!

Our Network: PRS Guitar Forum | Luthier Forum | SG Guitar Forum | Les Paul Forum | Music Gear Forum | 7 String Guitar Forum | Acoustic Guitar Forum

MarshallForum proudly supports St. Jude Children's Research Hospital

Copyright © 2005-2014, MarshallForum.com. All Rights Reserved.