Marshall amp fuses where to get?

Discussion in 'Marshall Amps' started by bob63split, Jul 3, 2009.

  1. bob63split

    bob63split New Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Ok........just bought my first Marshall jcm900...I want to get some back up fuses and all you MARSHALL owners must have extra fuses. Where is the best place to get the right amp fuses that I need? I can only think of maybe like radio shack or something? Please help!!!:
     
  2. Adwex

    Adwex New Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    9,024
    Likes Received:
    4,080
    Location:
    I'm not sure.
    You can get them at any hardware or auto parts store. I got a bunch from an online electronics supply:

    fuses

    Make sure you get the same amp rating.
     
  3. Jesstaa

    Jesstaa New Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    2,688
    Likes Received:
    231
    Location:
    Victoria, Australia
    Oo, JCM 900, which model?

    And I buy mine from a regular electronics shop, Jaycar (Australia) has them, about 30c each. And I'm sure radio shack would have them, just bring in the current fuses from your amp and ask for like 10 more of each.
     
  4. American Viking

    American Viking Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    4,031
    Likes Received:
    1,182
    Location:
    RICHMOND, VIRGINIA
    Radio Shack, Napa Auto Parts, in the U.S.
    Even Lowe's or Home Depot.
     
  5. bob63split

    bob63split New Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Ah so! I can get them just about anyplace...My next question is how often might they blow? My old Fender amp used the same fuses seemed like forever..It is a jcm900 50 w high gain mk111...thanks for the info everyone! from bob
     
  6. ironlung40

    ironlung40 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    22
    Location:
    TN
    they shouldn't blow for a really long long time if at all. My JCM 800 2203 from 1981 still has the same fuses in it. It might be a good idea for me to put some fresh ones in just to be sure they're going to work properly, but unless the amp has a problem, or maybe inconsistent voltages from a bad power source, They shouldn't blow.

    Ironlung40
     
  7. Adwex

    Adwex New Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    9,024
    Likes Received:
    4,080
    Location:
    I'm not sure.
    Like ironlung says, they shouldn't blow. The purpose of a fuse is to sacrifice itself when something else is wrong with the amp. The fuse blows to protect the more expensive components. If you blew a fuse, something is wrong, maybe a bad tube.
     
    hazmat7719 likes this.
  8. 229guy

    229guy New Member

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Just use a paperclip and dont worry aboutchanging fuses! J/K!

    :rofl:
     
  9. Smutch

    Smutch New Member

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wheat Ridge Colorado
    Aluminum foil is another way

    :jam:
     
  10. Smutch

    Smutch New Member

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wheat Ridge Colorado
    Your Joking right
     

Share This Page